Politiker laddar med tandblekning inför valet?

Är dina tänder gula och missfärgade av många års kaffedrickande/rökning? Vågar du inte längre le på grund av att du skäms för dina tänder? Då kan lösningen vara att bleka tänderna! Många kändisar inkl. politiker använder sig av tandblekning.

En vanlig uppfattning är att det är dyrt att bleka tänderna. Om du väljer att göra det hos tandläkaren så är det också relativt dyrt, men numera finns det många andra och förmånligare möjligheter att bleka tänderna själv. En metod är Whitening strips, som är en slags engångsremsor med blekmedel som fästs på tänderna i en halvtimme åt gången. Det är väldigt enkelt och remsorna går att använda i princip när som helst och var som helst, men nackdelen är att det är svårt att uppnå ett jämnt resultat. Därför används ofta Whitening strips som ett komplement och för att behålla resultatet längre vid en annan sorts tandblekning.

Ett alternativ som blir allt mer populärt är s.k. tandblekningskit som kan användas hemma. I paketet ingår några tandskenor som du själv formar enligt dina tänder och sedan stryker lite tandblekningsgel på och låter verka i 1-2 timmar åt gången. Detta är samma metod som tandläkarna använder sig av, men genom att bleka tänderna på egen hand så kan du spara in flera hundralappar.

Källa: Bra Tandblekning

Politikerna förbereder sig med att bleka tänderna?

Det är inget snack om saken att det är viktigt att skicka rätt signaler som politiker. Ett vitt Hollywood-leende skulle i de flesta fall förmodligen inte vara det mest slående, men och andra sidan skulle riktigt gula tänder förmodligen också ge en dålig bild.

Det är därför inte omöjligt att politiker, likt många andra offentliga personer använder tandblekning. Det viktigaste är att det inte ser onaturligt ut.