Vägglampor utomhus med solceller för bättre miljö

Vägglampor som monteras utomhus är en trevlig detalj att ha på sitt hus och i trädgården för att lysa upp mörka kvällar. Men ofta står de på när det inte behövs och det kan vara svårt att reglera dem på ett sätt så att det blir bra.

Att ha lampor som står på när det inte behövs är såklart dåligt för miljön och det är lätt att man glömmer ljuset på om det är utomhus. Det finns lite olika lösningar för detta där t.ex. en timer styr så lampan endast lyser från t.ex. 17-03 och är resten av dygnet avstängd oavsett om man satt på ljuset eller ej.

Den bästa lösningen är däremot att montera vägglampor utomhus med solceller. Även i mörka Sverige på vinterhalvåret så fungerar dessa modeller väldigt bra och de fungerar på så sätt att under dagen när det är ljust så laddas ett batteri upp av solceller och när mörkret kommer så tänds lampan och ger ljus i omgivningen. Även om inte lampan skulle kunna vara på hela natten så räcker det ofta väldigt långt och ger ett behagligt ljus i trädgården.

Det är ofta under vinterhalvåret som man faktiskt behöver detta och det är också då elen är som dyrast. Om man funderar på att köpa vägglampor att ha utomhus, ta då en titt på de med solceller och även om det inte skulle passa överallt så kanske det är exakt rätt på något ställe.

Utomhusbelysning som drivs av solceller är ett väldigt bra och använder helt enkelt inte onödig el.